چگونه یک روانشناس خوب انتخاب کنیم
انتخاب یک دکتر روانشناس خوب
از کجا بفهمیم که یک دکتر روانشناس خوب رو انتخاب کرده ام یا نه ؟
- تخصص : تخصص در درمان را میتوان به عنوان مهمترین عامل برای انتخاب یک دکتر روانشناس خوب در نظر گرفت . پس اولین سوالی که از خودتان میپرسید این است که آیا روانشناسی که انتخاب کرده ام در زمینه مشکلی که من دارم متخصص است یا نه ؟!
- رابطه ی درمانی : رابطه ی درمانی ای که یک روانشناس شکل میدهد را به عنوان فاکتور دومی که نشان دهنده ی یک روانشناس خوب است می توانید در نظر بگیرید .
این رابطه درمانی به معنای توان روانشناس در ایجاد ارتباط موثر با مراجعه کننده مطب است . باید دقت داشته باشید که آیا دکتر روانشناسی که انتخاب کرده اید در طول رابطه درمانی سعی در درمان دارد ، یا صرفا راضی کردن و خوشحال کردن مقطعی شما را در پیش گرفته است !
- پروتکل درمانی : حتما از دکتر خود سوال کنید که از چه پروتکل درمانی ای در روند درمان شما استفاده میکند .
در درمان هایی که توسط یک روانشناس انجام میشود پروتکل های مختلفی وجود دارد . از جمله ای پروتکل ها میتوان به رفتار درمانی ، رویکرد سایکو دینامیک ، رویکرد های شناختی نام برد .
حتما به این موضوع دقت کنید که آیا دکتر روانشناسی که شما به مطب او مراجعه کرده اید از یک روند ثابت برای درمان استفاده میکند یا به دلیل عدم توانایی و تسلط در یک روش به پراکنده درمانی روی آورده است .
یک دکتر روانشناس خوب را در جلسه اول چگونه بشناسم ؟
برای اینکه یک روانشناس را به خوبی در جلسه اول مراجعه به مطبش بشناسید بهتر است بدانید که عموما یک دکتر روانشناس خوب در همان جلسه اول به مراجعه کننده خود اطلاعاتی از قبیل اطلاعات زیر را خواهد داد :
- رویکرد درمانی مورد استفاده در طول درمان چه خواهد بود .
- مراجعه کننده حدودا چند جلسه برای درمان کامل باید مراجعه داشته باشد .