تاثیر شغل و درآمد همسر در آینده زوجین
شغل همسر
شغل همسر آینده از گذشته یکی از مواردی بوده که به عنوان ملاکی برای انتخاب همسر ذکر میشده . آقایان بیشتر از خانم ها در رابطه با داشتن شغلی مناسب تحت فشار هستند و این به این دلیل است که مرد خانواده در تامین درآمدهای خانواده نقش پر رنگ تری خواهد داشت .
حتما در سریال ها و فیلم های ایرانی مشاهده کرده اید که یکی از سوالات جلسه خواستگاری مربوط به شغل آقا میشود .
امروزه پیش از رفتن به خواستگاری ، خانواده دختر به طور اجمالی از شغل پسری که به خواستگاری آمده با خبر اند و گاها حتی بر اساس شغل پسر اجازه برگزاری جلسه خواستگاری را میدهند . همین امر نشان میدهد داشتن شغل مناسب هنوز در نظر خانواده ها از اعتبار زیادی برخوردار است و به عنوان یکی از ملاک های قبول یا رد ازدواج میباشد .
- رفتارهایی که زوجین باید در رابطه با مشاغل یکدیگر رعایت کنند :
- سعی کنید از ایجاد حساسیت در همسرانتان نسبت به مواردی که مربوط به شغل شما میشود بکاهید .
- در روابط کاری خود حد و حدود عرفی جامعه و خانواده را رعایت کنید .
- به علایق همسرانتان نسبت به انتخاب شغل مورد علاقه آنها احترام بگزارید .
- با کنجکاوی های زیاد و سوال های بی مورد وارد جزییات فضای کاری همسرانتان نشوید .
در روزگار امروز که رسانه ها شکل دهنده ی موثر در بسیار از تعاریف دهنی انسانها هستند شغل به عنوان یک پرستیژ و نشانی از شخصیت افراد در دیدگاه عمومی جا افتاده است . اگر کمی به اطراف ( و گاها در رفتار خودمان ) دقت کنیم متوجه خواهیم شد که به طور ناخودگاه میزان احترامی که به افراد میگذاریم بر اساس شغل آنهاست .
در این امر که بسیاری از مشاغل مانند : پزشکی ، آتشنشانی ، مدد کاری ، رفتگری ، مشاوره ، خدمات شهری از مشاغل غیر مفیدی مانند دلالی های کاذب قابل احترام تر هستند هیچ شکی نیست .
اما در نظر داشته باشید میزان شخصیت افراد را نمیتوان و نباید صرفا بر اساس شغل آنها سنجید .
گذشته از احترامی که برای همه مشاغل قائل هستم ، قطعا شما در بسیاری موارد به وفور پزشکانی را دیده اید که به بیمارانشان تنها به عنوان یک اسکناس برای کسب درآمد بیشتر نگاه میکنند . در برخورد با این طیف ، افراد مراجعه کننده توقع مواجه با انسانی متشخص با روابط درست را دارند که گاها این انتظار برآورده نمیشود .
و بالعکس گاهی در مواجه با مشاغل محترمی مانند رفتگری که شاید از نظر تحصیلات و درآمد بسیار پایینتر از مشاغل دیگر مانند پزشکی باشند شاهد برخوردی بسیار مودبانه از فردی با شخصیت بودیهاسم که باعث تعجب ما شده است .
- چرا شغل به عنوان یک عامل مهم در برقرای ازدواج محسوب میشود ؟
در میان بسیاری از عوامل که در یک ازدواج از طرف خانواده دختر مورد بررسی قرار میگیرند ، شغل پسر یکی از مهمترین آنهاست .
یک شغل مناسب به تبع خود میتواند درآمد و جایگاه اجتماعی خوبی برای یک خانواده ایجاد کند . همین امر است که آن را بسیار برجسته کرده و در میان یکی از اصلی ترین فاکتور ها در شکل گیری ازدواج قرار میدهد .
- چه شغلی ، شغل مناسب تلقی میشود ؟
بر خلاف تصور عموم ، که تنها میزان درآمد را معیار مناسب بودن یک شغل میدانند شغل مناسب تعریفی کلی از یک شغل با در آمد خوب و همچنین جایگاه اجتماعی مناسب است . اما این تعریف را نمیتوان به همه افراد جامعه بسط داد . در انتخاب شغل یکی از مهمترین عوامل علایق شخصی فرد است . این علایق میتواند شامل ریسک پذیری کم یا زیاد ، درون گرایی یا برون گرایی ، ویژگی های جسمی و ... باشد .
به عنوان مثال آتش نشانی ، خلبانی جنگنده های هوایی ، کار در نیروی انتظامی و ... را تنها افرادی انتخاب میکنند که ریسک پذیری بالا دارند و خواستار هیجان در شغل خود هستند . یا کارهای دفتری اکثرا مورد علاقه ی افرادی است که درون گرا هستند و علاقه ای به هیجانات شغلی ندارند .
پس تعریف شغل مناسب برای افراد مختلف متفاوت است و باید با توجه به ویژگی های فردی همان شخص متوجه این مطلب شویم که آیا این فرد در حال حاضر دارای شغلی مناسب است یا خیر .
- دخترها دوست دارند همسرشان چه شغلی داشته باشد ؟
با توجه به موارد شرح داده شده ی گذشته دو عامل را باید به عنوان عوامل اصلی علاقه دختران به شغل آینده همسرانشان دانست :
- علاقه شخصی دختر به آن شغل یا حرفه :
علاقه شخصی دختر با توجه به ویژگی های اکتسابی و ذاتی اش میتواند باعث علاقه یا تنفر نسبت به شغل یا حرفه پسری شود که در آینده قصد ازدواج با او را دارد .
به عنوان مثال افراد محترمی که غسال هستند و در غسالخانه مشغول کارند . بسیاری از دختران علاقه ای به ازدواج با این افراد ندارند چون از مرده و مرگ میترسند .
یا شغل دامپزشکی ، دختری که از حیوانات وحشت دارد قطعا علاقه ای به شغل پسری که دامپزشک است نخواهد داشت .
- جایگاه اجتماعی آن شغل یا حرفه در آن منطقه مکانی یا کشور :
شغل ها و حرفه های گوناگون در مناطق مختلف جهان جایگاه های اجتماعی مختلفی دارد که دختران با توجه به این جایگاه علاقه یا عدم علاقه به شغل همسر خود را ابراز میکنند .
به عنوان مثال : مدلینگ به عنوان یک شغل پر درآمد در جوامع غربی بح حساب می آید . اما در کشورهایی با جوامع سنتی مدلینگ را نوعی خودنمایی و ابراز وجود میدانند که شایسته ی انسان نیست .
پس جایگاه اجتماعی مشاغل که باعث علاقه دختران به شغل یک پسر میشود را باید با توجه به منطقه مکانی آنان بررسی کرد .
حتی در یک کشور هم ممکن است حرفه ای در شمال کشور مناسب و در جنوب کشور بر اساس عقاید متفاوتشان نامناسب تلقی شود .
- آیا پاسخ رد به پسر تنها به دلیل شغل متفاوتش کار اشتباهی است ؟
برای دخترانی که قصد ازدواج دارند و شغل همسرشان را به عنوان ملاکی برای انتخاب خود در نظر میگیرند باید عرض کنم که حرفه ی همسر خود را تنها ملاک قرار برای پاسخ آری یا نه قرار ندهید .
حرفه یک فرد تنها بخشی از ویژگی های شخصیتی آن فرد را برای شما پدیدار میکند . پس بهتر است این عامل را در کنار عوامل دیگری مانند روحیات ، وضعیت خانواده ها ، تناسب ها و تفاوت ها و ... به طور جداگانه مورد بررسی قرار دهید و با توجه به میزان اهمیتی که برای آن در ذهن خود قائل هستید به آن را امتیاز دهی کنید . و در نهایت همه جوانب را در نظر بگیرید و یک پیشنهاد ازدواج را قبول یا رد کنید .
- تفاوت شغل های قدیمی با مشاغل جدید در چیست و چه تبعاتی برای زوجین داشته است ؟
در گذشته نه چندان دور که اینترنت مانند امروز گسترش پیدا نکرده بود و بسیار از کارها به طور دستی و سنتی انجام میشد ، مشاغل بیشتر با توجه به توانایی جسمی و علاوه بر این جنسیتی انتخاب میشدند .
با گذشت زمان ، مشاغل بیش از نیازمند بودن به توانایی های جسمی نیازمند علم و دانش و اطلاعات شدند و موانع جنسیتی نیز بیش از پیش برداشته شد .
در این میان خانواده های سنتی ای وجود دارند که هنوز ملاک کار کردن فرزندانشان را تنها در این میدانند که فرزندشان بیرون از خانه باشد یا کارمندی با حقوق ثابت ماهیانه باشد و...
اما در مقابل این دیدگاه سنتی خانواده های مدرنی وجود دارند که برای کار کردن فرزندانشان حد و حدودی قائل نیستند و اجازه شکوفایی هرچه بیشتر استعداد های فرزندانشان را فارغ از زمان و مکان میدهند .
در این میان زوجی را در نظر بگیرید که پسر از خانواده ای مدرن با شغلی اینترنتی و دختر از خانواده سنتی با تفکر کارمندی باشد . در این حالت دختر پس از ازدواج اصلا شغل همسرش را شغل نخواهد دانست ! چه برسد به داشتن علاقه با آن .
یکی از مواردی که توسط یک روانشناس خوب مورد بررسی قرار میگیرد تا مشاوره ای صحیح به دختر و پسر برای ازدواجشان بدهد همین است . مشاور با صرف زمان بسیار و به علاوه تکنیک های شناخت فردی سعی خواهد کرد چیزهایی را در وجود شما پیدا کند که حتی خودتان از وجودشان آگاه نیستید .
- میزان درآمد برای شغل پسر برای ازدواج چقدر باید باشد ؟
جدا از اینکه در هرجامعه ای ، میزان درآمد افراد باید به میزانی باشد که نیازهای عادی آنان را پوشش دهد ولی در پاسخ به این سوال باید بدانید که سطح رضایت مادی ( مالی ) افراد به میزان بسیار زیادی به دو فاکتور سن و محیطی که در آن رشد کرده اند بستگی دارد .
عموما افراد هرچه سنشان بیشتر میشود نسبت به امکانات مادی توجه کمتری را خواند داشت و به میزان بیشتری به عوامل غیر مادی توجه میکنند . به عنوان مثال میزان اهمیت نوع خودرو در نگاه فردی 15 ساله ، 30 ساله یا 50 ساله به مراتب متفاوت خواهد بود چون نیاز های آنها در طول زمان تغییر کرده و همچنین نگرش آنها نیز بر اساس سنشان متفاوت تر از گذشته است .
علاوه بر این ، محیط پیرامون در طول رشد هم میتواند نقش بسزایی در نگرش مادی افراد مختلف داشته باشد . ما نمیتوانیم دو فرد مختلف را که یکی در خانواده ای ثروتمند و دیگری در خانواده ای متوسط متولد و رشد پیدا کرده با هم یکسان تصور کنیم .
در جلسات مشاوره ای که برای دختر و پسر برگزار میشود این مورد که سطح مالی آن دو نفر در چه سطحی است و آیا با هم همخوانی دارند یا خیر یکی از عوامل مهمی هستند که توسط مشاور مورد بررسی قرار میگید .
قاعدتا ذهنیت یک دختر پولدار با یک پسر از خانواده ای متوسط ( یا بالعکس ) نسبت به میزان مکفی درآمد متفاوت خواهد بود .
- اگر زن شاغل باشد چه تاثیری بر زندگی خواهد گذاشت ؟
اشتغال زن در یک خانواده در صورت رعایت یک سری از اصول ، تبعات مثبت زیادی را با خود به همراه خواهد داشت . اما در صورتی که زن نتواند به خوبی ساختار یا اصول مهم در داشتن شغل توسط یه زن را رعایت کند شاهد اختلافات بسیار زیادی بین زوجین خواهیم بود که حتما باید به یک زوج درمانگر مراجعه کنند .
اصولی که یک زن شاغل ملزم به رعایت آن است شامل موارد زیر میشود :
- فعالیت در شغلی مناسب با دیدگاه ها و عقاید خانواده و اجتماع
- رعایت میزان ساعات مناسب برای فعالیت کاری
- رعایت حد و حدود روابط بین همکاران
- همیاری و همکاری برای پرداخت هزینه های خانواده
اگر زنی با توجه به اصول ذکر شده ی فوق به فعالیت اقتصادی ای مشغول شود به دو هدف مهم در زندگی خود دست پیدا خواهد کرد :
- به عنوان یک فرد موثر و مفید میتواند احساس رضایت از خود را افزایش دهد .
- میتواند با نظر همسر خود با اوصاع اقتصادی خانواده کمک کند و در کاهش فشار اقتصادی به خانواده موثر باشد .
در جلسات مشاوره پیش از ازدواجی که در مطب یک روانشناس خوب برگزار میشود دختر و پسر هردو نظر و دیدگاه های خودشان درباره آینده کاری خود را بیان میکنند .
این دیدگاه ها اصولا دیدگاه هایی نخواهد بود که یکشبه تغییر کند . پس اگر پیش از ازدواج دختری مشاهده میکند که پسر بنا به هر دلیلی علاقه ای به کار کردن و اشتغال همسرش در آینده ندارد و او خواهان داشتن شغلی در آینده ی کاری اش است نباید توقع داشته باشد که پس از ازدواج به نحوی آسان شوهرش را راضی به کار کردن در خارج از منزل کند .
در اینگونه موارد که دختر و پسر در جلسات مشاوره سیگنال هایی از اختلاف نظر درباره آینده کاری خود را بیان میکنند باید به نظر یک مشاور خوب توجه ویژه ای داشته باشند تا بعد از ازدواج دچار مشکلات فراوان نشوند .
- آیا زن باید حقوقش را درخانه خرج کند یا برای خود پس انداز کند ؟
عده ای از زنانی که شاغل هستند و توانایی کسب درآمد را دارند با این سوال مواجه میشوند که واقعا زن باید درآمدش را در منزل همسرش خرج کند و یا پس اندازی برای خودش در نظرر بگیرد . اگر وارد زندگی ای مشترک شده اید بهتر است بدانید که زن و شوهر هردو مانند دو پایه مساوی برای زندگی محسوب میشوند . اگر هردو در تلاش برای بهبود زندگی مشترکشان تلاش نکنند فشار بر دیگری افزایش می یابد و شکستن هر ستون به معنای خرابی کامل دیگری هم هست .
اگر واقعا به زندگی مشترکی روی آورده اید ، این به آن معناست که خود را جدا از همسر خود نمیدانید . پس اگر مشاهده میکنید که همسر شما به دلیل شرایط اقتصادی در برآوردن نیازهای عادی زندگی تحت فشار است با در جریان قرار دادن درآمد خود در مسیر اقتصادی زندگی تان میتوانید از فشار وارده بر او و به تبع او زندگی خود بکاهید .
اما اگر اقتصاد خانواده شما به شکلی پیش میرود که نیازی به ورود درآمد شما در اقتصاد خانه احساس نمیشود پس بهتر است این درآمد خود را به شکلی جداگانه سرمایه گذاری کنید تا در مواقع مورد نیاز به کار شما بیاید .
حتما اگر در رابطه با در اختیار قرار دادن یا ندادن درآمد خود در خرج و مخارج خانواده شک دارید یا دارای شرایط زندگی خاصی مانند اعتیاد همسر و ... هستید به یک مشاور خوب مراجعه کنید تا راهنمایی های لازم با توجه به شرایط شما را به شما انجام دهد .
- تعریف شغل مناسب برای خانم ها چیست ؟
تعریف شغل مناسب برای یک خانم در جوامع مختلف و خانواده های مختلف متفاوت است . عمومی ترین تعریف برای شغل مناسب برای یک خانم این است که آن حرفه با توجه به فرهنگ جامعه و عقاید خانوادگی جایگاه اجتماعی و فردی مناسبی برای آن خانم ایجاد کند به نحوی که باعث ضربه زدن به سایر جنبه های زندگی او به عنوان مادر و همسر نشود .
آیا روابط زن و مرد در محل اشتغال پسر یا دختر را برای ازدواج باید مورد بررسی قرار داد ؟
جدا از تعریف روابط صحیح و در چهارچوب زن و مرد ، عقاید خانوادگی افراد درباره ارتباط بین زن و مرد متفاوت است . به تبع آن فرزندان این خانواده ها هم که در این محیط رشد میکنند از این عقاید تاثیر پذیرند .
میزان روابط بین زن و مرد در محیط کار تعریف شده است و هرگونه ارتباط داشتن جزیی یا کلی میتواند باعث ایجاد شک و در نهایت اختلاف بین زوجین شود .
اگر فارغ از تعاریف روانشناسی عادی جامعه در رابطه با این موضوع ، حساسیت خاصی در این رابطه وجود دارد باید در جلسات مشاوره به ان پرداخته شود . این عقاید هم متواند از طرف شوهر و هم از طرف زن باشد .
به عنوان مثال یکی از مراجعین من نسبت به فضای کاری همسرش که در یک فروشگاه لوازم آرایشی فعالیت داشت گلایه مند بود . هیچ موردی مبنی بر اینکه کاری خلاف اخلاق از او سر زده باشد هم وجود نداشت . در واقع این زن قادر به پذیرش شغل همسرش نبود چون او در ناخودآگاهش زنان دیگر را رقیب جنسی خود میدانست و به آنها حسادت میکرد و خودش هم از این موضوع که در ناخودآگاه او اتفاق می افتاد بی اطلاع بود .
مورادی از این دست بسیار هستند . بهترین انتخاب این است که پیش از ازدواج به این موضوع پرداخته شود تا نظرات دو طرف در رابطه با کار و حرفه ی یکدیگر کاملا روشن شود تا در آینده مشکلات کمتری برای آنها پیش بیاید . اما اگر زوجین مشاوره پیش از ازدواج نداشته اند حتما باید به یک روانشناس زوج درمانگر خوب مراجعه کنند .
- اگر پسر تامین مالی باشد ولی شغل مناسبی نداشته باشد یک امتیاز مثبت است یا یک ایراد ؟
در برخی از موارد در مشاوره ها پیش آمده که دختر و پسری به مطب من مراجعه کرده اند و در جلسات مشاوره پیش از ازدواجشان به این مورد بر خورده ام که فارغ از شرایط مالی دختر ، پسر و خانواده او از لحاظ مالی وضعیت بسیار خوبی داشته اند . اما پسر به دلیل شرایط مالی ای که خانواده اش در اختیار او قرار داده بودند نیازی به کار و انتخاب شغل یا حرفه ای در خود ندیده بود . البته در اینگونه موارد پسر ها برای خود مشاغلی را نام میبرند که شاید تنها اسم آنها را یدک میکشند و کلا فعالیت جدی ای به عنوان شغل در هیچ زمینه ای ندارند .
دختران باید بدانند در این موارد که به ندرت پیش می آید تنها ملاک مادی و تامین بودن پسر از طریق خانواده او را در نظر نگیرند و به پیامد های فاقد شغل بودن مرد خانواده هم توجه کنند .
نداشتن شغل مناسب باعث حس پوچی و افسردگی میشود ، حتی اگر از لحاظ مالی وضعیت بسیار خوبی وجود داشته باشد . علاوه بر این ملاقات دائمی و حضور مرد و زن در تمام ساعات روز و شب در کنار هم باعث دلزدگی و ایجاد اختلاف بین خوجین هم خواهد شد .
- آیا باید برای زن مهم باشد که شوهرش از کجا پول به خانه می آورد ؟
در شرایطی کنونی شاهد چشم و هم چشمی های بسیار زیادی در سطح جامعه شاهد هستیم . از نمونه های بارز آن اینستاگرام است که عده ای تازه به دوران رسیده ، که دارای کمبود شخصیت هستند در آن دائما در حال نشان دادن مادیات خود به دیگران و برتری جویی نسبت به دیگرانند .
در این وضعیت توقعاتی که از سمت برخی زنان به همسرانشان انتقال می یابد روز به روز افزایش پیدا میکند و شاید مرد را وادار به در آوردن روزی از جایی غیر از درآمد حلال کند . ورود به این حیطه ها برای مردی که دارای اصول در زندگی خود بوده و برای رفع نیاز های بیش از اندازه ی زنش مجبور به زیر پا گذاشتن عقاید خود شده است بسیار سخت است و تاثیری بسیار بدی در ذهن و روان مرد خواهد گذاشت . چنین فردی در ناخود آگاهش دائما خود را گناهکار میپندارد و خواب های میتواند موردی برای صحه گذاشتن بر این امر باشد .
مراجعه کنندگان بسیاری در مطب روانشناسی من به این نکته اذهان دارند که نحوه کسب درآمدشان آنها را آزرده میکند ولی مجبور هستند که به این روش ادامه دهند چون همسرانشان توقعات بیش از اندازه از آنها دارند .
برخی مراجعین هم در مشاوره ها به این مورد اشاره میکنند که اگر چه از طریق درستی کسب درآمد دارند ولی همسرانشان با فشار آوردن بر آنها برای داشتن یک زندگی تجملاتی آنها را وادار به کار کردن در چند شیفت مختلف میکنند .
همسران این آقایان بهتر است بدانند که این فشارهای بیش از اندازه برای چشم و هم چشمی نه تنها باعث بالا رفتن سطح کیفی زندگی آنها نمیشود . بلکه به مراتب موجب آسیب های روحی روانی در آنها خواهد شد . خانواده هایی که از لحاظ مالی تامین هستند اما از لحاظ روانی دائما باید به روانپزشک مراجعه کنند .
- نارضایتی هایی که در زوجین به دلیل شغل همسر ایجاد میشود چه دلایلی دارد ؟
اکثر زنانی که شغل همسرانشان را باعث شکل گیری اختلاف بین خود و سردی روابطشان میدانند از کمبود توجه شوهرانشان گله دارند . گاها در بسیاری از موارد مشاهده کرده ام که مرد با کار زیاد به نوعی قصد فرار از خانه را دارد . بیرون ماندن از فضای خانه به هرقیمتی !
زنانی که بیش از اندازه به شوهرانشان سرکوب میزنند و آنها را مقایسه میکنند در شکل گیری این اتفاق مقصرند .
در مورد مردان هم زیاد کار کردن و مشغله بیش از اندازه باعث کم توجهی و دلخوری همسرانشان میشود .
در بررسی که یک روانشناس از زوجین خواهد داشت متوجه این امر خواهد شد که کدام یک از طرفین یا حتی هردوی آنها در ایجاد چنین اختلافی در زندگی مشترکشان مقصرند .
گاها مشاهده کرده ام که مردانی به دلیل محیط کار نامناسب برای خانم هایشان علاقه ای به کارکردن همسرانشان ندارند و این در حالی است که به درآمد آن برای اداره هزینه های زندگی احتیاج دارند . این تعارض و دوگانگی باعث به هم ریختگی آن ها میشود و در قالب عصبانیت و خشونت رفتاری در خانواده بروز پیدا میکند .
- آیا مرد باید جزییات کارش را برای همسرش مطرح کند ؟
حتما این جمله را شنیده اید که " کار ماله بیرون از خونس ! " یا مثلا " کار بیرون رو تو خونه نیار " . در این رابطه مردانی هستند که به هیچ وجه مسائل و مشکلات کاری خود را به منزل منتقل نمیکنند . عده ای هم ترجیح میدهند همسرانشان از تمام روابط و جزییات کار آنها باخبر باشد . اصولا این امر مستقیما به درون گرایی و برون گرایی افراد مربوط است . برون گرا یا درون گرا بودن مرد و زن نه تنها در این مورد بلکه در تمامی جنبه های زندگی افراد مشاهده میشود .
آقایان بهتر است بدانند که همسران آنها به عنوان شریک زندگی آنها حق دارند در مورد مسائل کاری همسر خود آگاهی کسب کنند و این شفافیت باعث عدم ایجاد سوء تفاهم در آینده خواهد شد .
اگر زن منبع درآمد داشته باشد باعث اختلاف و سرکشی در روابط زناشویی او میشود ؟
برخی از آقان مراجعه کننده به مطب گمان میکنند اگر زنانشان دارای منابع درآمدی جداگانه از درآمد آنها داشته باشند ، این امر باعث سرکشی و تمرد آنها میشود . این آقایان نظرشان را در این رابطه با این استدلال بیان میکنند که " اگر خودش پول داشته باشه دیگه چه احتیاجی به من داره ! "
در پاسخ به این افراد باید گفت که مگر زنان شما برای پول با شما ازدواج کرده اند که بودن یا نبودن در زندگی مشترکتان را وابستگی انها به پول خود میدانید . آقایان اگر واقعا فکر میکنید همسرتان برای پول شما با شماست و به محض اینکه دارای درآمدی مستقل باشد سرکشی خواهد کرد و ساز جدایی سر خواهد داد بهتر است هرچه زودتر به یک مشاور روانشناس مراجعه کنید تا شما و همسرتان را در جلسات مشاوره مورد بررسی قرار دهد . زیرا ا این طرز فکر زندگی کردن و ادامه یک رابطه با این شکل موجب مشکلات روحی روانی بسیاری برای شما و همسرانتان خواهد شد .
و اما یک سر این قضیه هم بانوان محترمی هستند که با کسب درآمدی جدای از درآمد همسرانشان روی به استقلال مالی می آورند و با اعمالی که در خانه انجام میدهند این حس را به آقایان القا میکنند که انها در صورت عدم وابستگی مالی به مرد خانواده خواهان برتری جویی در فضای خانه و خانواده هستند .
به طور مثال اگر خانواده با خرید وسیله ای برای خانه موافق نیستند ، زن تهدید میکند که " اگر فلان چیز رو نخری با پول خودم میخرمش " یا " حالا که فلان کار رو نمیکنی اصلا با پول خودم میکنم " یا " پول فلان چیز رو خودم دادم ، پس من میگم چیکار کنیم "
در این حالت مرد خانواده احساس خطر میکند و با گاها با بهانه گیری و ایجاد مشکل بر سر راه همسر سعی در منصرف کردن او از فعالیت و کسب درآمد دارد .
پس چه بهتر است که زنانی دارای درآمد مستقل از شوهران خود هستند از شکل گیری یک فضای تهدید آمیز دوری کنند و سعی در یکی دانستن آنچه خود دارند و آنچه همسرانشان دارند داشته باشند .
در این فضای همدلی ، زن و مرد علاوه بر آسایش ، آرامش را هم در زندگی خود تجربه خواهند کرد .
چه مردانی علاقه ندارند همسرشان کار کند ؟
این طرز فکر که مردان سنی بیش از مردان امروزی با کار کردن زنان مخالفند نظر صحیحی نیست .بسیاری از مراجعان من که به طرز فکر عموم امروزی به حساب می آیند هم در ته دلشان خیلی راضی به فعالیت همسرانشان نیستند و گاها این را در جلسات مشاوره اظهار میکنند که اگر درآمدشان کافی بود اجازه کار به همسرانشان را نمیدادند .
هنگامی که دلیل این مخالفت را در آنها جویا میشوم اشاره میکنند که " از فضای کاری زنم راضی نیستم " یا " زنم حد و حدود روابط کاریش رو رعایت نمیکنه " یا " دائما به من سرکوفت میزنه اون داره خرج خونرو میده "
درنتیجه برای جلب رضایت مرد و عدم بهانه گیری های او برای انصراف همسرش از اشتغال و کسب درآمد میتواند با رفتار صحیح زنان اصلاح شود .
با توجه به چندین سال تجربه در رابطه با مشاوره .و گوش سپردن به موارد متعددی از اختلاف زن و شوهر بر سر اشتغال آنان به بانوان شاغل با کمال احترامی که برای فعالیتشان قائلم وصیه میکنم اگر حساسیتی در همسرانشان نسبت به روابط کاری خود با همکارانشان مشاهده میکنند ، کمتر جزییات محل کارشان را به خانه انتقال دهند و کمتر جزییات محل کار خود را برای شوهرانشان بازگو کنند .
به دلیل اینکه زنان به دلیل خصوصیات رفتاری در جنس مونث ، یک موضوع را با جزییات زیاد بازگو میکنند . در این میان ناخواسته پاره ای از توضیحاتشان نسبت به یک رویداد ساده در محل کارشان موجب ایجاد حساسیت در همسرانشان خواهد شد .
به عنوان مثال اگر یک زن ورود فردی جدید به محیط کارش را میخواهد توضیح دهد عموما با جزییات زیاد و به به شکل زیر توضیح خواهد داد :
"امروز یه مرد جدید اومد تو بخش روانشناسی بیمارستان ، خوش هیکل و قد بلند ، چشمای آبی ، قدش راحت دو متر میشه ، عینه خارجیا . تازه تو بیمارستان استخدام شده ، گذاشتنش تو بخش کناری من یکم کار یادش بدم ... "
در این توضیح همسر آن زن متوجه خوش هیکل بودن مردی که کنار همسرش کار میکند میشود ، علاوه بر این چشم آبی و قد بلند بودن او و علاوه بر این توجه همسرش به این توجه همسرش به این مرد .
مطمئن باشید در این حالت اگرچه شما حالت مرد را کاملا طبیعی مشاهده میکنید ولی با شرح این جزییات در ذهن او حساسیتی نسبت به همکار مرد جدبد خود ایجاد کرده اید . مطمئن باشید ادامه شما چیزی از آن فرد نگویید حتما همسرتان از شما درباره او سوال خواهد کرد و وضعیت ادامه کار او در کنار شما را جویا خواهد !
در این شرایط بهتر بود یک زن شاغل شرح ورود یک کارمند جدید به محل کارش را اینگونه توضیح میداد که :
" امروز یه کارمند جدید آوردن بیمارستان ، یه مدت گذاشتنش پیشه من کار یادش بدم "
در حالت دوم ، این زن همسرش را در جریان انتفاقی جدید در محل کارش قرار میدهد . به شکلی که هیچ برانگیختگی حس حسادت یا شک در او ایجاد نشود .
در نتیجه عدم ایجاد حس وجود رقیب در رابطه و بدون برانگیختگی حس شک در مرد ، مرد نه تها ممانعتی در راه اشتغال همسرش ایجاد نخواهد کرد ، بلکه در راه اشتغال همسرش تمام تلاش خود را میکند تا راه را برای او هموار سازد .
مواردی از این دست بسیار است و اختلاف بین زوجین نیز در رابطه با اشتغال متفاوت است . از ساعت کاری گرفته تا محیط کار و ... .
اگر حس میکنید همسرتان نسبت به شما مشکوک شده است و این حس شک و احیانا خیانت موجب بالا گرفتن اختلاف بین شماست و کار شما را بهانه این امر قرار داده است ، حتما با یک روانشناس خوب مشاوره کنید تا از اعمالی شما ناخواسته انجام میدهید و باعث تشدید این حس در همسرتان میشود شما را مطلع کند .
تحقیقات کدوم دانشگاه در جهان تو این زمینه قوی تره ؟
دانشگاه های روانشناسی امریکا در این زمینه تحقیقات بسیار خوبی رو داشتند . از جمله این دانشگاه ها میشود به موارد زیر اشاره کرد :
Stanford University
University of California--Berkeley
Harvard University
University of California--Los Angeles
University of Michigan--Ann Arbor
Yale University
University of Illinois--Urbana-Champaign
Massachusetts Institute of Technology
آیا موردی مثل وبسایت شما بوده ؟
همچنین وبسایت های معتبر روانشناسی خارجی هم به این موضوع مهم پرداختند .
خیر . برای اولین بار در وبسایت بهترین روانشناس به این موضوع پرداخته شده است .
آیا موردی داشتید که نوع شغل منجر به طلاق شده باشد ؟
بله موارد زیادی از این دست مراجعه کنندگان بوده اند که به دلیل عدم توانایی در پذیرش حرفه همسرشان قصد طلاق و اقدام به جدایی را داشته اند .