The best psychologist in Tehran
تاثیر شبکه های اجتماعی بر زندگی زناشویی و بهداشت روانی خانواده ها

تاثیر شبکه های اجتماعی بر زندگی زناشویی و بهداشت روانی خانواده ها

تاثیر شبکه های اجتماعی بر ما و خانواده ی ما

 

اینستاگرام ، تلگرام ، فیسبوک از معروفترین شبکه های اجتماعی هستند که با استفاده از اینترنت در موبایل و کامپیوتر در اختیار عموم قرار دارند و استفاده های بسیار مفیدی دارند . از جمله استفاده مفید آنها را میتوان سهولت در برقراری ارتباط دانست .

اما چرا شبکه های اجتماعی امروزه باعث شکل گیری اختلاف بین خانواده ها شده ؟ خانواده ای که اعضای آن زیر یک سقف زندگی میکنند و با اینکه از لحاظ فیزیکی با یکدیگر نزدیک هستند از احوالات هم بی خبرند !

امروزه بسیاری از مراجعین مطب من در ارتباط با فرزندانشان دچار مشکل هستند و از حال و روز آنان بیخبرند . پدران و مادرانی که در شرح خصوصیات فرزندانشان ذکر میکنند که " همش سرش تو گوشیه "

علاوه بر این ، این روزها نام اینستاگرام و تلگرام در بسیاری از جلسات مشاوره ی من مطرح میشود. علی الخصوص در موارد اختلافی در بین  زوجین و در جلسات زوج درمانی .

دنیایی که امروزه با تکنولوژی همه چیز را در دسترس ما قرار میدهد و در ازای این در دسترس قرار دادن امکانات آرامش را از ما سلب میکند .

 

در این میان کاهش تعامل و گفتگو بین زوجین سبب بروز اختلافات و سوء تفاهم هایی میشود . گاها در این شبکه های اجتماعی روابطی شکل میگیرد که منجر به روابط فرازناشویی و خیانت در رابطه زوجین میشود .

 

به یاد داشته باشید که (( زندگی مشترک )) ادارای بخشی به نام (( مشترک )) است . اگر یک زوج به صرف اینکه با یکدیگر ازدواج کرده اند و رابطه زناشویی دارند فکر میکنند که  در حال زندگی مشترک هستند سخت در اشتباهند .

زندگی مشترک یعنی زمان برای حرف زدن های مشترک ، غذا خودرن های مشترک ، یک فیلم خوب دیدن مشترک و به طور کلی لذتهای مشترک .

و نباید بگذارید زمان هایی را که میتوانید با یکدیگر از این لذت های مشترک استفاده کنید به صرف مشاهده ی اینستاگرام و تلگرام و فیسبوک بگذرد و تفریط در دنیای مجازی شما را از لذت بردن در دنیای واقعی بازدارد .

 

از اینستاگرام گریزی نیست و نباید باشد !

 

بهتر است واقع بین باشیم . اینستاگرام و اینترنت را موجب مشکلات اخلاقی نوجوانان خود ندانید . در دسترس بودن اطلاعات امروزه در همه جا همه چیز را امکان پذیر کرده . اگر فکر میکنید که با در اختیار قرار ندادن دستگاه های متصل به اینترنت در جهت حفظ فرزند خود میکوشید ، اشتباه میکنید .

اینترنت سکوی پرتاب و عامل موفقیت فرزندان شما خواهد بود و دریغ کردن این فضا از آنان سبب عقب ماندگی آنان در آینده خواهد شد .

 

به تناسب اینکه فرزند شما در چه سنی قرار دارد ، رفتار والدین با او نیز باید تفاوت کند .

اصولا به عنوان یک روانشناس به شما توصیه میکنم تا سن 6 سالگی از دسترس قرار دادن شبکه های اجتماعی به صورت نامحدود برای فرزندانتان پرهیز کنید . بسیاری از والدین به جهت دریافت زمان آزاد بیشتر برای خود ، گوشی موبایل خود را در اختیار کودکان خود قرار میدهند تا با آن سرگرم شوند .

والدین این کودکان نمیدانند که به دلیل فهم انتزاعی کودکان و عدم توانایی آنان از تمیز واقیت و مجاز ، بسیاری از عملکرد های مجازی در این رسانه ها در ذهن کودکان آنها به عنوان اموری واقعی شکل خواهد گرفت و در آینده در روابط آنها مشکلات فراوان ایجاد خواهد کرد . پس با قرار دادن گوشی در اخیار کدک خود او را از سر خود باز نکنید .

 

علاوه بر این اعتیاد به شبکه های اجتماعی در افراد محصل سبب اتلاف وقت آنان شده و افت تحصیلی در اینگونه افراد نتیجه ای است که پدر و مادرانشان در آینده ای نزدیک از آنها خواهند دید .

 

اخباری که در شبکه هایی مانند اینستاگرام مطرح میشود و منابعی از آنها در دست نیست و کاملا جعلی هستند باعث آشفتگی ذهنی هر فردی خواهد شد و عدم تمرکز وی در کارهای روزانه را در پی خواهد داشت .

 

صحنه هایی غیر اخلاقی و نامتعارف و ناهمگون با قواعد یک خانواده سالم که به وفور در اینستاگرام یافت میشود هم به عنوان عاملی از عوامل ایجاد انحراف اخلاقی در بین اعضای خانواده و از بین رفتن حرمت بین آنان خواهد شد .

 

بسیاری از مراجعین من با این مشکل به مطب من مراجعه میکنند که " در گوشی شوهرم فیلم های غیر اخلاقی پیدا کردم . حالا چیکار باید بکنم ؟ نسبت به من سرد شده ؟ " یا " شوهرم تو اینستاگرامش صفحات مستهجن رو دنبال میکنه "

 

ترویج ضد اخلاق در شبکه های اجتماعی کم نیست و نه تنها فرزندان بلکه والیدن آنها هم ممکن است اعتیاد روانی به این صحنه ها پیدا کنند .

 

 

راه حل های عمومی که به عنوان یک روانشناس میتوانم در اختیار شما قرار دهم این است که :

 

  1. حتما زمان مشخصی را برای استفاده از شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام برای خود و فرزندانتان در نظر بگیرید .
     
  2. در مهمانی ها و دور همی های خانوادگی حد المقدور گوشی خود را کنار بگذارید و با فرزندان و خانواده خود سخن بگویید .
     
  3. به عنوان پدر و مادر با رعایت چهارچوب ها و الگوهای صحیح استفاده از شبکه های اجتماعی مانند تلگرام ، سعی در انتقال این الگو به فرزندان خود داشته باشید .
     

 

همانطور که اشاره شد علاوه بر این مباحث عمومی برای هر سنی بنا به شرایط او نیاز به دستوالعمل خاصی برای دسترسی به شبکه های اجتماعی وجود دارد . در این راستا حتما از یک روانشناس خوب مشاوره بگیرید .

 

 

مشاوره رایگان از طریق پاسخ به سوالات شما
  • تلفن همراه و ایمیل شما نمایش داده نمی‌شود و تنها برای اطلاع رسانی به شما در هنگام پاسخ به سوالتان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
بهترین روانشناس حال حاضر ایران